petek, januar 01, 2010

Polhograjska Grmada


Kot sem v eni od prejšnjih prispevkov omenil, se je družbica odločila narediti tudi nedeljsko turo. Takole so preživeli zadnjo nedeljo v letu 2009.

GRMADA 898 m nadmorske višine

27.12.2009

Udeleženci: Robert, Tomaž, Renata, Tadej, Primož, Dušan


Odločili smo se obiskati polhograjsko Grmado, ki je med Polhograjskimi Dolomiti ena bolj pogostih destinacij med izletniki. Za pristop smo si izbrali Mačkov Graben. Štart je bil načeloma dogovorjen po kavici iz bara Paviljon na Tržaški cesti ob približno 8 uri, vendar se je malo zamaknil, tako smo lahko natakarici z opazovanjem pomagali zakuriti ogenj v gašperčku sredi lokala, kar pa ni uspelo.

Nato smo dočakali še petega člana(ico) in se odpravili na pot. Zelo na rahlo je deževalo, vendar nam to ni vzelo poguma. Na začetku Mačkovega grabna je parking, kjer smo pustili avto, pot pa je vodila od parkirišča v asfaltiran klanec. S ceste smo po desetih minutah hoje zavili na gozdnat teren.

Tu nas je pot vodila proti vrhu, vmes se je dež spremenil v rahel sneg. Pred doseženim vrhom smo se sprehodili čez tri tipične manjše vzpetine, ki pa jih je naša gorniška kolegica hitro vzela za sam vrh Grmade, saj našemu prepričevanju, da vrh še pride, ni povsem verjela, morda zaradi naše šaljive narave.

Kmalu je bil vrh dosežen, razgled pa kot bi tv-ju izklopil anteno, torej pretežno v sivo-beli barvi s kakšno temno liso. Pri sestopu se nam je na bistvenem delu poti pridružil še Dule, ki nas je zvesto pospremil v gostilno na Gontah. Tam smo malo posedeli, absorbirali odličen domači malinovec (tak ki ni za otroke), ter jo veselo mahnili v dolino po Mačkovem Grabnu.


Nazaj grede smo se ustavili še v prijetnem lokalu, zatem pa se je naše prijetno druženje končalo.

Spisal Primož

Za nekaj več fotografij, pa si lahko ogledate sledečo povezavo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar