ponedeljek, januar 25, 2010

Uspešno testiranje


No pa je prišel dan, ko smo odšli testirat moja nova obuvala in pripomočke. Za testni poligon smo izbrali Blejsko kočo, mimo nje na Debelo peč, Brda in na koncu še Mrežce. Prve dva sta dvatisočaka, slednji pa je visok okoli 1900 m nadmorske višine.


Pobiranje je tokrat izvedel Robert, ki je s svojim soimenjakom prišel pome, potem pa naprej po Tomaža in na zbirno mesto. Tokratnje zbirno mesto je bilo parkirišče naše dnevne postojanke, kjer smo bili zmenjeni še z Avgustom, Renato in Gregorjem. Naslednja destinacija je bila kava na Voklem, potem pa naprej proti Bledu in Pokljuki.

Kmalu smo se pripeljali na zasneženo izhodišče, kjer smo se oprtali in obuli, ter jo mahnili po poti skozi gozd, ki se je kmalu začela vzpenjati. Pripeljala nas je do Blejske koče, pri kateri smo zavili na skrajno desno stezo, ki je peljala na Debelo peč. Kmalu po koči sem si sam namestil nove dereze, da jih dodobra izprobam. Pot do vrha in naprej je bila posledično brez kakršnih koli zdrsov.

Po kratki pavzici na vrhu Debele peči in okrepitvi s taščinim sendvičem, s katerim je poskrbela da se počasi moja "grižasta" postava uredi in da bo kak kilogramček več, in pa seveda popitju toplega čaja, smo jo mahnili še na sosednji hrib imenovan Brda. Preko Brda pa smo se spustili po dokaj strmem bregu proti Blejski koči, kjer je tomaž poskušal uporabiti svojo lopatko za hitrejši spust, pa je ugotovil, da bo treba kar peš nadaljevati pot.

Pri koči smo s Tomažem in Renato nahtro popili še en čajček, in jo mahnili za preostalo ekipo, ki je že nadaljevala pot na Mrežce. Pot na Mrežce je bila veliko krajša od preostalih dveh, tako da smo se med našim vzponom že srečali z preostalo ekipo, ki se je počasi spuščala proti koči na toplo. Tudi mi smo probali pohiteti, in se jim pridružili v koči, kjer smo snedli okusni ričet in si družno razdelili "smejočo" presto.

Po skupnem fotografiranju smo se spustili do avtomobilov in odšli še na hitro pijačko na naše jutranje zbirno mesto. Tura je nadvse uspela in pravtako testiranje moje nove opreme.

Za več slikic in podrobno besedilo, ki ga je tokrat spisal Avgust, pa si oglejte povezavo, ki se skriva v odebeljenem besedilu.



2 komentarja: