torek, december 22, 2009

Voluharjeva skala pod Bogatinskim sedlom


Spet je prišla nedelja. Za spremembo je bila tokrat idilična, vsaj kar se vremena tiče. To, da nam tokratnji plan ni uspelo izpeljati do konca, ne bomo omenjali. Čas in nevarnost nam je nekoliko skrajšala tokratnji izlet. Namen smo imeli obiskati Mehavšček. Za podvig smo izbrali pot, ki pelje čez Komno in kasneje Bogatin.
...

...
Izhodiščno točko smo imeli pri domu Savica v Bohinjski kotlini. Začeli smo še pri trdi temi, a nas je sonček po kakšni uri hitro razveselil z svojimi toplimi žarki.
...

...
Po kratkem postanku v domu na Komni in okrebčilu smo pot nadaljevali mimo koče pod Bogatinom, od tam naprej pa je pot postala neshojena. Sneg, ki smo ga gazili je segal do kolen in na nekaterih predelih tudi nekoliko čez.
...

...
Ker nam je gazenje pobralo nekoliko več časa in energije, smo pot predčasno zaključili. Časovno nam ne bi uspelo, saj bi nas ujel mrak in pa tudi nevarnost snežnih plazov je v popoldanskem času veliko večja. Odločili smo se, da bomo osvojili le Voluharjevo skalo pod Bogatinskim sedlom, kjer smo tudi malcali.
...

...
Vračali smo se po isti trasi nazaj. V dom na Komni na slasten obed. Ko smo se dodobra pregreli, smo odrinili proti naši izhodiščni točki.
...

...
Med potjo navzdol nas je zgrabil še otroški sindrom, saj smo se s prečkanjem poti dričali kar po celem snegu med drevesi in skalami.
...

...
Kljub temu, da plana nismo popolnoma izpeljali, smo se nasmejani vsedli v avto in odpeljali domov. Saj imeli smo za sabo prelepo nedeljo, prelep izlet in veliko sonca, ki nam je krasil pogled na okoliške zasnežene vrhove.
...

...
Za nekoliko več besedila in več slik, ki smo jih posneli na našem izletu na Voluharjevo skalo pod Bogatinskim sedlom, obiščite povezavo, ki se skriva v odebeljenem besedilu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar