torek, december 08, 2009

Po Rimski poti na Uršljo goro


Kot sem že v eni izmed prejšnjih objav oblubil, smo jo tokrat švignili na Uršljo goro. Uršlja gora leži v bližini Sloven Gradca, a je še vedno del Karavank. Zadnji vrh le teh.
...

...
Po okusni kavici na avtocesti in še nekaj kilometrih vožnje, smo naposled le prišli na izhodiščno točko, ki pa smo jo tokrat prestavili malo nižje od dogovora. Do dogovorjene točke, Poštarskega doma, smo se odpravili kar peš.
...

...
Za sivo in rahlo zasneženo pot smo se dodobra pripravili v Poštarskem domu, kjer smo se okrebčali z toplim čajem.
...

...
Pot po zasneženem gozdu je bila nadvse zanimiva, saj sem v letošni sezoni prvikrat stopil na letošnji sneg.
...

...
...

...
Po nekaj ur hoje se nam je naposled ratalo dvigniti nad kotlinsko sivino, ki nam je zastirala pogled nad okoliškimi hribi. Če bi pri tem še malo posijalo sonce, pa bi bilo idealno.
...

...
...

...
Kmalu smo zagledali cerkev, ki leži na vrhu Uršlje gore. Poleg nje pa dom kjer smo se ponovno okrebčali z toplim čajem, le da smo njemu prišteli še razne jote, ričete in klobase, ter nekaj hladnih opojnih kaloričnih napitkov.
...

...
...

...
...

...
Po kratkem razgledovanju in skopinskem fotografiranju smo se hitro odpravili v dolino, saj v tem letnem času dan ni prav dolg in nas bi lahko hitro ujel mrak. Izlet smo zaklučili v vaškem stilsko oblikovanem "Saloon-u" in odrinili proti domu.
...

...
Za bolj podrobni opis našega izleta in nekaj več fotografij pa lahko obiščete spodnjo odebeljeno povezavo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar