petek, december 17, 2010

Gobice z jajčki


Kot kaže se nam obeta nova "porcija" snega in posledično kidanje le tega. Ker v takih dneh, ko je popoldan, ko prideš domov iz sližbe, potrebno počistiti nanovo zapadel sneg, nam dostikrat zmanjka časa, da bi si pripravili kaj toplega za obed.
...
...
Tokrat vam predstavljam idejo, ki je nalašč za take dni ko nam primankuje časa. Pripravimo si gobice z jajčki, za sladico pa slastne palačinke z čokolado, marmelado, kislo smetano... seveda po vašem okusu.
...
...
Tokrat nam izredno prav pridejo tisti zavitki gobic, ki sem jih omenjal v eni prejšnjih objav. Postopek priprave je enostaven. Na prepraženo čebulo stresemo zavitek gobic in jih dobro podušimo. Med tem, ko se dušijo, lahko pomalem dolijemo tudi kakšno kapljico vode ali jušne osnove, posolimo, poporamo, dodamo strt česn in nasekljan svež peteršilj. Vse skupaj še malo podušimo da česen zadiši in prilijemo nekaj jajc. Dobro premešamo in dušimo še toliko časa, da se jajca dodobra spečejo. Vse skupaj toplo postrežemo s svežim kruhom.
...
...
Kot sem že omenil, lahko za sladico pripravimo palačinke. Nekateri si jih namažejo z čokolado, drugi z marmelado (seveda šipkovo), lahko tudi s kislo smetano ali pa kar oboje - smetano in marmelado. Nekateri si jih posujejo z sladkorjem in pokapajo z limoninim sokom, drugi pa jih jejo brez vsega. Vsak naj si jih pripravi po svojem okusu.
...
...
        Dober tek  

Ni komentarjev:

Objavite komentar