četrtek, november 04, 2010

Mesni kaneloni

Tokratna ideja za pojedino so mesni kaneloni. Kanelone lahko pripravimo tudi zelenjavne, mehiške, z pizza priokusom in še in še možnosti. Meni najljubši so mesni. Ker za pripravo kanelonov potrebujemo nekaj več časa, priporočam, da se za to vrstni podvig odločite na kakšen daljši dan ali vikend.
...
...
Za sestavo približno 15 mesnih kanelonov potrebujemo:
za filo:
  • pol kilograma mešanega mletega mesa
  • slab kilogram čebule
  • začimbe (sol, poper, lovorov list, majeron, muškatni orešček...)
za palačinke:
  • jajce
  • moka
  • mleko, radenska
  • sol in sladkor
za paniranje:
  • jajce
  • drobtine
Na dodobra segreto olje stresemo na drobno sesekljano čebulo in jo dušimo dokler dober del vode, ki jo čebula izpusti ne povre. Da čebula vodo hitreje izpusti, jo nekoliko posolimo. Ko je čebula pripravljena dodamo mešano mleto meso in začimbe po okusu. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo da se duši. Med dušenjem mesa si pripravimo maso za palačinke in jih spečemo približno 15 ali 16. Za lažje zavijanje kanelonov, da se nam palačinke lepše zvijejo in zlepijo skupaj priporočam, da se palačinke spečejo tisti dan in ne dan prej. Ko se meso dobro preduši in nekoliko ohladi, začnemo z pripravo.
...
...
Vsako palačinko posebaj napolnimo z žlico mesne file, jo enakomerno nanesemo preko sredine palačinke in lepo lično zavijemo. Najprej zavihamo stranske robove in nato zavijemo, tako, da nam med peko na robovih ne izteka meso. Ukolikor imate občutek, da bo mesa več, spečite še kako palačinko več. Zavite palačinke nato spaniramo. Jaz osebno jih paniram le z jajcem in drobtinami, saj mi jajce pomaga pri lepljenju palačinke, da se mi kasneje ne odvijajo. Ko je kanelon pripravljen, ga damo v vroče olje cvreti in še vroče postrežemo z kakšnim krompirjem, solato ali pa le tatarsko omako.
...
...
Nekateri v mesno omako dodajajo še razne paprike, poparjen kruh suhe žemlje in podobno, a to prepuščam vsakemu posamezniku, da si po svojem okusu dodela recept. Nekateri prav tako na maso dodajo bešamel, ali pa kanček pelatov za sočnost. Meni osebno zadošča sočnost mesa in zato ne dodajam omenjenih dodatkov. Ker pa se kaneloni cvrejo v olju, in prekomerno uživanje ocvrtih stvari ne priporočajo, sem si sam za prilogo izpekel "ocvrt krompirček" kar v pečici na peki papirju brez dodajanja olja. Upam da vam bo moja različica recepta za mesne kanelone všeč.
Dober tek      

1 komentar: