ponedeljek, oktober 12, 2009

Svinjak 3.10. 2009


Svinjak, 1653 m visok hrib, ki se bohoti v bližini Bovca. Pogled iz skoraj vsakega mesta Bovca na osamelo špico na koncu doline, je edinstven. Izbrali smo prelepo jesensko soboto za obisk njegovega vrhu.
...

...
Naši običajni ekipici, ki je bila tokrat malo manjša, in sicer Tadej, Bojan in njegov "Kaslc" in pa seveda jest, se je pridružil še Avgust.
...

...
Po jutranji kavici, ki smo jo srebnili v Bavšici, smo se odpravili v vas Kal - Koritnica, ki leži v dolini Trente. Od tam pa po kar otrjeni poti proti vrhu.
...

...
Na poti so nas spremljali lepo urejeni pašniki v katerih so se pasle ovce in krave in pa seveda že takoj na začetku prekrasn pogled na vzhajajoče sonce in hribe okoli, katere je sonce obsijal s svojimi žametnimi žarki.
...

...
Pot, po kateri smo jo mahnili, je bila lepa in kar lepo shojena vse do pogorišča, kjer je pred par leti pustošil požar. Za seboj je pustil le osamela debla, ki sedaj le samevajo tam na bregu in se upirajo visokogorskemu vetru.
...

...
Obrat in pogled na bovško kotlino ali dolino. Prečudovito.
...

...
...

...
Še en kratek, a kar strm dvig in smo na vrhu.
...

...
...

...
Ob prelepem razgledu na Kanin in okoliške vršace smo se okrepčali z malico in malo posedeli.
...

...
...

...
Še skupinsko fotografiranje in sestop z hriba. Po izletu smo si za nagrado privoščili še vsak po eno hladno pivo v Bovški Kavarni, kjer smo predebatirali naš podvig.
...

...

Ni komentarjev:

Objavite komentar