ponedeljek, oktober 26, 2009

Nedeljski Križevnik


To nedeljo, po tridnevnem deževnem vložku, smo se dogovorili da pobegnemo nekam na sončka. Že nekaj časa nazaj pa je padla ideja, da bi z PD Rašica in kompanijo obiskali 1910m visok Križevnik, ki leži v kamniških alpah.
...

...
Zamisel in odločitev sta bili pravi. Ob jutranjem zbiranju in kaplanju zaspanih duš (predvsem moje), nas je vse do Črnivca spremljala megla. Ko pa smo se začeli dvigovati, nam je nasmeh na usta narisao topelo jesensko sonce.
...

...
Pot med ruševjem in macesni je bila idilična. Kot bi hodil po preprogi iz samega mahu in nežne trave. Razgled in okolica pa sta bila obsijana, zato smo si privoščili malo fotoseans.
...

...
...

...
...

...
...

...
Po kakih dveh urah hoje, smo prišli na vrh, kjer smo v čudovitem razgledu pomalcali in se naužili toplega sončka.
...

...
Fotografiranje okolice, razgleda in seveda tihožitja nas je poleg vrha spremljalo vse do vznožja. Bil je res prekrasen dan, saj je dež, ki je padal pred nedeljo, do potankosti očistil ozračje in smo lahko uživali v res dobrem razgledu.
...

...
...

...
...

...
...

...
...

...
...

...
...

...
Nekaj več besed in slik o našem izletu na Križevnik se skriva v odebljenem besedilu.
...

...
Prav tak izlet, pa je lansko leto napravil prijatelj Tomaž, le da je bil skoraj mesec prej, a je imel zato vseeno pobeljeno okolico. Slike z njegovega lanskega izleta so bile pravtako lepe in se seveda ponovno skrivajo pod odebeljenim besedilom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar