nedelja, oktober 24, 2010

Nedeljsko kosilo

Za tokratnjo nedeljsko pojedino sva se z drago odločila, da si bova pripravila slastna pečena rebra. Tokrat so bogatila najino pečico kar svinjska.
...

...
V prvo posodo sva pripravila dobro očiščen in olupljen krompir, ki sva ga narezala na srednjo velike koščke. Vodo z krompirjem sva solila in tako je bila prva posoda pripravljena.
...

...
V drugo posodo sva na koščke in trakove narezala zelenjavo. V posodi so se tako srečali bučka, nekaj mešanih barv paprik in grah. Ukolikor bi se v hladilniku našel še kak kos zelenjave, pa bi se jim pridružil tudi on.
...

...
V pečico pa sva porinila kos svinjskih rebr. Ko so se rahlo opekla, sva jih prelila z mešanico mlete čebule in česna in pekla naprej. Čebula in česn data mesu edinstven okus in aromo. Kasneje pa seveda naredita tudi okusno omako.
...

...
Ko so bila rebra pečena, krompir skuhan in zelenjava dodobra zdušena, sva vse skupaj postavila na mizo. Serviranje na krožnik in rezanje reber pa je bil le še manjši detajl pred pojedino. No pa dober tek.
...

...

Ni komentarjev:

Objavite komentar