ponedeljek, avgust 23, 2010

Pikantna solata ali mehiška solata

Tokrat si lahko pravi gurmani, kateri uživajo v bolj ali manj pikantni jedači, pripravijo svežo pikantno mehiško solato. Priprava te solate je izredno hitra in enostavna.


Za sestavo te solate potrebujemo:
  • pločevinko rdečega vloženega fižola
  • pločevinko sladke vložene koruze
  • srednje veliko rdečo papriko
  • nekaj ostrih feferonov
  • olivno olje
  • balzamični kis
  • kajenski poper in sol
Pločevinki fižola in koruze stresemo na cedilo, in ju dobro preperemo z hladno vodo. Fižol in koruzo stresemo v posodo in jima dodamo še na kocke narezano rdečo papriko in ostre feferone. To vseskupaj prelijemo z nekaj olivnega olja in balzamičnega kisa, solimo, dobro premešamo in damo v hladilnik da solata malo počije in se navzame arom. Dodatno začinjenje z kajenskim poprom raje prepustimo vsakemu posamezniku posebaj, saj zna biti solata dovolj pikantna že sama po sebi zaradi ostrih feferonov. Poleg solate postrezite še popečene kruhke ali grisinčke.
Dober tek       

Ni komentarjev:

Objavite komentar