ponedeljek, september 21, 2009

Veliki Nabojs 2313m


Prišel je zadnji poletni vikend, saj se je z ponedeljkom začela jesen. Z že znano ekipo smo se že pred tem pogovarjali, da bi omenjeni vikend nekam pobegnili. Odločitev je padla. Veliki Nabojs, ki leži v Italiji, kakih 10 km oddaljen od Trbiža in stoji neposredno ob Viš-u (2666m). Naš izlet na Nabojs pa nas je pripeljal do 2313m nadmorske višine.
...

...
Dobili smo se kar pred policijsko postajo v Trbižu, saj sem sam že bil Bovcu. Od izhodišča smo jo mahnili po kar strmi cesti ki se je dolgo valila skozi gozg vse do tovorne žičnice, od tam naprej pa se je nadaljevala utrjena pot.
...

...
Na poti nas je spremljala rahla meglica ki nas je hladila vse do koče, ki le ležala na višini približno 1500m kjer smo se okrepčali z toplim čejem in eno malo "grapo bianco".
...

...
Pot od koče je bila še nekaj lepa, potem pa smo zavili z nje na bol skalnato stezo.
...

...
...

...
Tik pod vrhom pa smo naleteli še na nekaj jeklenic ali zajl po domače, ki so nam bile v uporo pri vzponu na sam vrh, kjer je stal mogočni križ z Marijo.
...

...
...

...
Pogled z vrha je bil kljub kapam, ki so jih imeli vrhovi, prelep. Po kratki malici in skupinskem fotografiranju pa smo jo mahnili v dolino.
...

...
...

...
Še hitri postanek pri koči na "grapici" in fotografiranju naše destinacije in naprej.
...

...
Še zadnji pogled na vrh ki je zeval iz kape ki se je delala na njem, in tura je bila končana. Za potanki opis ture in več slik le nje, pa poglejte na Voluharko stran, ki se skriva pod istoimensko povezavo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar