sobota, september 12, 2009

Nekoč in sedaj


Pisali so se meseci, leta in tudi desetletja, ko so vojaško uniformo oblačili predvsem fantje. Nekdaj je bila vojaščina predvsem zadeva moških. Dekleta in žene, pa so ostajale doma in skrbele za gospodinstvo in družine.
...

...
Fantje pa so hodili na orožne vaje, služit vojaški rok nekam na drugo stran svoje domovine, kar je bilo včasih lahko tudi več tisoč kilometrov stran.
...

...
Hodili so na razna bojišča, vadbišča, bojne fronte. Se spopadali in nekateri tudi padali za zastavo, za katero so se borili.
...

...
Dostikrat so na njih prežale izredno nevarne in včasih celo usodne pasti kot so minska polja in razne sovražnikove zasede.
...

...
No, ne glejmo vsega skupaj tako črnogledo. Časi se spreminjajo in z njim tudi vse stvari ki jih sabo nosi. Sedaj poklici, ki so bili nekdaj izklučno moški, postajajo tudi ženski poklici. Tako v vojaščino in podobne poklice vstopajo tudi brhka dekleta. Vedno nasmejana in v uniformah včasih tudi izredno simpatina.
...

...
Dekleti seveda trenutno nista v vojaških vodah, se pa nikoli ne ve. Očitno pa je, da bi v vojaških uniformah zgledali izredno simpatični.
...

...
Pa naj še kdo reče, da vojaščina in vse malenkosti ki jih ona prinese niso tudi za dekleta. Tudi tu se znajdejo naše prelepe mladenke. Tudi prav je tako.

PS:"Pozdrav vsem dekletom in ženam, ki se odločijo za ta poklic."
...

Ni komentarjev:

Objavite komentar