ponedeljek, maj 31, 2010

Nedeljska Golčaj in Limbarska gora

...
Za tokratnjo nedelsko turo je bil sprva nekoliko drugačn plan. S Tomažem nj bi se namreč pridružila gorniški ekipi, ki je odvandrala v bovški konec na turo. Ker pa nama jo je vreme zagodlo, se seveda le te ture nisva udeležila. Za nadomestno turo pa smo se dogovorili, da bomo šli bol na vzhodni konec, natančneje na Limbarsko goro. Pridružil se namaj je še Primož.
...
Zborno mesto in pitje kave smo si tokrat pivoščili kar na Brodu in jo po zaužitem kofeinu hitro ubrali proti Blagovici, kjer je bilo naše izhodišče. Pot je bila na začetku kar strma in dokaj razrita, a je bila naša volja toliko močnejša, in smo premagali prvi breg. Pot se je nato umirila in je lepo viugala preko  kar meglenega gozda.
...
Glede na to, da sam vrh Limbarske gore ni zahtevn, smo se spotoma oglasili še na sosednjem vrhu Golčaj, kjer stoji spomenik našim padlim borcem NOBja. Po kratkem ogledu spomenika in cerkve Sv.Neže ki leži v neposredni bližini, smo jo ubrali naprej. Pot smo kmalu zamenjali za asvaltirano cesto. Med potjo sta nas dohitela dva mopedista in padlo je nekaj šal na račun tega, saj smo dejali, da imajo na vrhu Limbarske gore danes motoristični zbor.
...
Po prihodu na vrh in kratkemu ogledu cerkve smo se oglasili še v lokalni oštariji na kratko okrebčilo. Med našo malico pa je začelo brneti okoli oštarije. Mopedisti in motoristi so v velikem številu začeli kaplati na vrh. Kaj kmalu smo opazili, da so to člani motokluba "Alko Braders" in na njihovij jopičih je bilo napisano, da prisegajo na pivo in šnops. Zanimivo je bilo pogledati te člane ko so z starimi modeli APN, MZ, JAWA... prihajali en za drugim.
...
Ker smo vedeli, da nas lahko slabo vreme prehiti, smo jo hitro ubrali v dolino. Pred odhodom smo še poslikali nekaj jeklenih konjičkov in se poslovili. Sestopili smo preko Voluharjve grape direktno v dolino. Malo pred avtom, pa smo že začutili prve kaplje. Tako smo se v dežju odpeljali našemu zaključku ture in nedelje naproti.
Za več slik in podrobni opis poti pa obiščite povezavo, ki se skriva v odebeljenem besedilu.
...
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar