sobota, julij 31, 2010

Solata s salaminiji



Tokrat malo drugačna sestava solate, ker seveda v hladilniku neprestano ostajajo delčki salam ki se jih ne in ne da porabit. Tokrat bomo to salamo porabili kar v naši solati. Za to solato potrebujemo:
  • 20 dag posebene salame, pariške salame, mortadele ali kaj podobnega
  • 20 dag katerega koli sira
  • 2 mladi čebuli
  • srednje veliko rdečo čebulo
  • 4 srednjevelike paradižnike
  • srednje veliko kumaro
  • sveži drobnjak
  • pol decilitra jabolčnega kisa
  • pol decilitra jabolčnega soka
  • olivno olje
  • sol in poper


Potek priprave te solate je zelo enostaven. Salamo, sir, čebuli, paradižnik in kumaro po potrebi očistimo in narežemo na približno enake koščke ali trakove. Jabolčni kis, jabolčni sok in olivno olje zmešamo skupaj in ga po okusu začinimo. Polivko prelijemo preko solate, dobro premešamo in postavimo za nekaj časa na hladno, da se sokovi solate premešajo z našo polivko. Pred zaužitjem te sveže solate si jo posujemo še z narezanim svežim drobnjakom. Polk solate odlično pašejo popečeni kruhki, katere si lahko izboljšamo s kakšnim maslom, po možnosti zeliščnim. Salamo lahko zamenjamo tudi s kakšno tuno ali lososom.
Dober tek        

Ni komentarjev:

Objavite komentar