Ze v eni od prejšnjih objav sem vam predstavil možnost, kako bi si lahko pripravili divjega smuča. Tokrat sprva ne bo izgledal prav drugačen način, a je po okusu občutna razlika.
Za pripravo potrebujemo:
- srednje velike ali velike fileje smuča
- krompir
- šopek svežega peteršilja
- maslo
- sol in poper
- oljčno olje
- limona
Olupimo in dobro operemo krompir, ga narežemo na srednje velike kocke in ga v slanem kropu skuhamo. Medtem, ko se krompir kuha, fileje smuča dobro osušimo. Ko je krpompir skuhan ga damo v ponev z raztopljenim maslom in posujemo z nasekljanim svežim peteršiljem. Če ste ljubitelji peteršilja kot sem sam, ga lahko uporabite tudi v večji količini. Med tem ko se krompir rahlo opeka, v segreti ponvi NA KOŽI popečemo fileje smuča. Na koži zato, da vam med peko ne razpada. No ko je smuč pečen ga posolimo in prelijemo z nekaj limoninega soka in vse skupaj še vroče postrežemo. Če boste to pripravljali za kakšne posebne goste, lahko pod krompir na katerega postavite smuča, položite še nekaj vejic rukole ali zaradi okusa ali pa samo zaradi dekorativnega namena.
Pa dober tek.
Za slike in podobne recepte se moram ponovno zahvaliti prijatelju Sandiju, saj sam nisem "neki" ribiča. Iskreno, tudi poskušal nisem. Saj kdo pa boi, če Sandi vse "t`velke vn pobere". :) Hvala Sandi
Ni komentarjev:
Objavite komentar