sobota, julij 23, 2011

Smuč na krompirju

...

...

Ker imam med prijatelji kar nekaj strastnih ribičev, in ker se doskrat prislinim k uničevanju ulovljenih dokazov, se mi zdi prav, da vam zaupam na kakšen način so pripravili nekatere od ulovljenih rečnih dobrot. Tokratnja dobrota je Smuč na krompirju. Za ulov in slike je poskrbel prijatelj Sandi, katerega pečica se je kar nekajkrat bohotila s takšnimi "kapitalci" kot so na sliki.

Recepturo, ki sem vam jo pripravil uporabite za približno 1,5 do 2 kg Smuča. Potrebujemo pa naslednje sestavine:
    • 1,5 do 2 kg Smuča
    • oljčno olje
    • strok česna
    • vejico peteršilja ali rožmarina
    • 2 dcl kisle smetane
    • 2 limoni
    • mladi krompir
Smuča dobro očistimo in ga natremo s soljo in česnom. Nato dobro opran mlad krompir narežemo na tanke rezine in ga prav tako dobro nasoljenega postavimo v pekač. Polijemo ga z nekaj oljčnega olja in postavimo v pečico na temeraturo 160 stopinj. Ko se krompir napol speče, ga vzamemo ven, nanj postavimo smuča, ga obložimo z eno narezano limono in polijemo z polovico polivke ki smo jo pripravili. Polivko smo sestavili iz kisle smetane, soka druge limone in nekaj oljčnega olja. Na vrh smuča postavimo vejico rožmarina. Vse skupaj postavimo nazaj v pečico za približno pol ure, polijemo še z preostalim delom omake in nadaljujemo z peko še nadalne pol ure. Jed je tako pripravljena.
...

...

 Seveda če imate ribo velikosti kot je na sliki, prilagodite peko in pokličite prijatelje, saj bo za vas nekoliko preobilna. :)
Pa dober tek        

Ni komentarjev:

Objavite komentar